2016. február 28., vasárnap

Séták

A szigeten nagyon lelassult életet élünk. Aitutaki is kínál 3-4 turista programot. Van Island Night (maori zene, tánc), sétahajókázás, kulturális sziget túra. Az utóbbi kettőn biztosan részt veszünk. Emellett engem érdekel a búvárkodás, de a felkavart víz erre most nem alkalmas. Várjuk, hogy elcsendesedjen a szél és a tenger.
Ezen túl azonban nincs más csak a természet, a tenger, a csatangolás. Csend és nyugalom. Nincs tv, nincs játszótér. Fel kell talánunk magukat. A gyerekekkel a parton szedett kincsekből barkácsolgatunk..



Az első napokban felfedeztük a sziget keleti csücskét. Mi az utolsó öbölben lakunk. Onnan pár perc sétával átjutunk a motuk oldalára az O'otu strandra. Vagy a parton sétálunk... - én éppen bandukolok a sziget spiccre, mert a motuk felőli oldalon a mély vízben jobb úszni.


Itt még a természet uralkodik. Az öblünk állandó lakója ez a kócsag.



Első esti sétánkon a 10 cm vízben egy tarisznya rák kekeckedik egy gömbhallal.



Vagy átvágunk az erdőn. Ez egy kis darab érintetlen parti erdő pálmákkal, hibiszkusz fákkal és egy tűlevelű fával, amit nem ismerek, de mindenhol ez nő a pálmák mellett a tengerparton.


Ootu partjáról a látvány. Bal oldalon Akitua, az első sziget, ami egy szálloda magán területe. A távolban még néhány kis sziget látszik. Ezekre szeretnénk kievezni, de eddig az erős szél miatt túlságosan hullámzott a víz a lagúnában.





Kincskeresés a parton..



.. és az élő zsákmány, amit persze visszadobtunk a vízbe.



Szeretünk sétálni a külső zátony felőli parton is.




Itt senki nem strandol, vastagon borítja a tengeri törmelék. Itt találtam a lecsiszolódott porcelán csigát, amiből a nyakláncomat készítettem.



Hazafele éppen teljes békében..




Naplemente otthon..

4 megjegyzés:

  1. Azt a fura rákot hazahozhatnátok. Szili biztos szívesen nézegetné :-)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos elvben semmit tengerit nem szabad kivinni. Már óriási a gyűjteményünk rákollóból és egyebekből..

    VálaszTörlés