2016. február 11., csütörtök

Black Rock


A héten megint jártunk Avaruában, a fővárosban.  Ide járunk nagyobb bevásárlásokra. Például feltölteni a konzerv készleteket, úszógumit és hasonló életbevágóan fontos dolgokat vásárolni.
Nem tudunk betelni a buja növényzettel..


Ez a város központját átszelő folyócska.



 Ebéd egy kifőzdében, amíg Péter vásárol. Menün a gyerekek egyik kedvence: a sült krumpli. Az éttermekben a helyi ételek mellett minden nyugati kedvenc kapható - hamburger, sült csirke, pizza, fish and chips, fagyi.


Előttünk a kikötő látványa. Hiányoznak a nagy yachtok és óceánjárók, mert decembertől márciusig tart a ciklonok időszaka, amikor túl kockázatos a tengert járni a Csendes- óceán déli részén.


Ebéd után játszótér. Az egész szigeten eddig ezt az egy játszóteret láttam, pedig párszor már körbebuszoztunk. A lányok egyből felvillanyozódtak - végre egy értelmes program ;) 


A Black Rock a főváros közelében a nyugati parton látványos fürdőhely. A helyi fiatalok itt áztatják magukat. Flo mindjárt meg is mászta a sziklát.


Strandolunk..



Flo a frissen vásárolt pareu-jában feszít. Napok óta nyaggatott, hogy neki is vegyünk egyet. Végül Tuki boltjában találtunk gyerek méretet.


Még egy utolsó remeterák vadászat, mielőtt haza indulunk. A háttérben látható beton építmény a reptér kifutójához tartozik.


Elzi és az elengedhetetlen rongyi.



Ilyen ernyős lombkoronájú erdő borítja a hegyeket. Itt éppen a buszra várunk a Black Rock-nál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése